Onder de naam Thialf Icehockey Cup organiseert Thialf, in samenwerking met UNIS Flyers, begin september een internationaal ijshockeytoernooi op hoog niveau. Het deelnemersveld bestaat uit drie teams uit de hoogste Duitse competitie (DEL) aangevuld met het Nederlandse TEAM NL. Ten behoeve van de ontvangst van de deelnemende teams en begeleiding heeft Thialf een partnership gesloten met Van der Valk Wolvega/Heerenveen.

Het partnership bestaat uiteraard uit het aanbieden van huisvesting tijdens en voorafgaand aan het toernooi. Thialf verzorgt anderzijds voor de exposure en de verbondenheid van Van der Valk met dit event. Het lidmaatschap voor Van der Valk van de Thialf Business Club is eveneens onderdeel van de afspraken.

Voor Henk Matser, directeur van Van der Valk Wolvega/Heerenveen, was het verzoek van Thialf geen lastige beslissing. “Al jaren bedienen wij, door de zeer korte afstand met Heerenveen, de sportwereld al regelmatig, of dat nu gaat om binnen- of buitenlandse atleten of bijvoorbeeld gasten van de schaatsbond of de turnbond. Daar past de huisvesting van dit mooie internationale ijshockey toernooi goed bij.”

Naast de teams verwacht Thialf rond de 1.000 bezoekers uit Duitsland. Thialf directeur Marc Winters benadrukt daarmee de economische spin-off van Thialf voor de regio. “Naast het mooie partnership dat wij met Van der Valk hebben voor ontvangst van de teams, is een dergelijk toptoernooi voor de gehele regio interessant. Denk aan andere hotels, campings, B&B’s, horeca en middenstand wanneer er in een dergelijk weekeinde een groot deel van deze buitenlandse bezoekers zal blijven overnachten, eten en winkelen”.

De Thialf Icehockey Cup wordt gehouden op zaterdag 1 en zondag 2 september. Zie voor info en tickets www.thialficehockeycup.nl

Categorieën: Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *